8 aug. 2019

Skördetid - Ugnsbakad torsk med smörstekta kantareller och primörer, 4 port



600 gr torskfilé, eller annan fast fisk
kantareller
smör
2 dl färska ärtor
salt och peppar
1 msk hackad dill

Sätt ugnen på 190 grader.
Rensa och ansa svampen och lägg i stekpanna utan smör.
När svampen vätskat av sig och det börjar bli torrt i pannan är det dags för smör.
Ett par, tre matskedar brukar jag tycka är lagom. Salta och peppra, ställ sedan åt sidan.
Lägg torsken i en ugnsfast form, salta och peppra, toppa med lite smör på varje filé.
Ugnsbaka fisken ca 10-12 min, eller tills den har en innertemperatur på 46 grader.
Värm på svampen igen och blanda i ärtorna. Tillsätt mer smör vid behov och strö över lite hackad dill.
Servera fisken med den ljumna svampen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar