28 jan. 2020

Elsas Vintermat - Citruspaj med italiensk maräng



Pajdeg:
3 dl vetemjöl                                                                
½ dl florsocker                                                            
125 gr smör                                                                  
en nypa salt om smöret är osaltat                             

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl och socker.
Smält smöret och häll i mjölblandningen.
Lägg i matberedare eller nyp ihop till en deg.
Klä en pajform med degen och baka skalet ca 18 min.

Fyllning:                                                                       
1 brk sötad kondenserad mjölk                                 
3 äggulor
¾ dl citrussaft – apelsin, citron, clementin
2 tsk rivet citronskal
Rör samman alla ingredienser och häll i det varma pajskalet.
Grädda pajen ca 20 min.

Maräng:
3 äggvitor
1 ¾ dl strösocker
Blanda ihop vitor och socker i en skål.
Placera över vattenbad och rör med en visp tills sockret löst sig helt.
Ta bort från spisen och vispa med elvisp tills du får en fast maräng.
Spritsa valfritt mönster på pajen och bränn med en brûléebrännare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar