30 aug. 2020

Två favoriter


1 september på tisdag och än har vi tid att njuta utomhus, men så klart har jag tjuvkikat på vilka nya kokböcker som kommer i höst. Jonas Cramby är en favorit och jag ser fram emot att se hans ”Absolute Kina-lista” i boken som släpps i september. En annan favorit är Zeina som än en gång bjuder på recept från hela världen och får mig att vilja bjuda någon på middag redan i kväll. Båda böckerna finns i handeln i september.
Kinamat varje dag, Jonas Cramby
I Kina finns inte bara ett kök, det finns hundratals. Sen har vi också all kinamat som uppstått utanför landets gränser. Som den taiwanesiska gatumaten eller den version man hittar i New York’s alla chinatowns. Den kinesiska matkulturen är helt enkelt världens mest spridda – och i Kinamat varje dag har matskribenten Jonas Cramby satt samman en mixtape med alla sina internationella kinesiska matfavoriter.
Veckans matsedel, Zeina Mourtada
Hela Sveriges Zeina är tillbaka! I hennes tredje bok ligger fokus på vardagsmat vilket innebär relativt kort tillagning och praktiska veckomenyer att luta sig mot.
Som alltid bjuder smaksäkra Zeina på ny och spännande mat från en rad olika länder, men också några av de största receptsuccéerna från hennes blogg. Det är Zeinas nyfikenhet på mat och passion för matlagning som har gjort hennes recept till favoriter i tusentals kök. Här kommer ett helt gäng till – och alla blir mätta och glada!
Copyright/fotograf: Ulrika Ekblom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar