Lite värme i helgen och grillen dammades av. Flankstek är en mustig grillstek som allt fler fått upp ögonen för. Den är avlång i formen och sitter i anslutning till fransyskan och bringan. På grund av sin form är det lätt att få köttet jämnt tillagat och därför lämpar sig flanksteken utmärkt att grilla hel alternativt steka. I veckans recept krånglar jag till det lite och gör ett slag rulltårta av den och fyller med röd pesto och ost. Den är minst lika god utan krångel med salt, peppar och en god sås.
Smaklig läsning!
Flanksteksrulle med röd pesto, 4 pers
600 gr putsad flankstek
4 msk röd pesto
3 msk riven ost
1 msk hackad persilja
Salt och peppar
Öppna upp flanksteken genom att försiktigt skära ett snitt längs med fibrerna.
Skär nästan ända hela vägen, vik sedan ut köttet så du får en dubbelt så stor bit.
Lägg på en skärbräda, täck med plast och banka till den så den blir jämn.
Rulla ihop så hårt du kan från kortsidan.
Bind ihop rullen med steksnöre och stick sedan in grillpinnar med 2-3 cm mellanrum.
Skär mitt emellan grillpinnarna så du får fina ”rulltårtsbitar”.
Grilla eller stek bitarna till önskad stekgrad.
Låt vila 5-10 min.
Servera med en god sås, en härlig sallad och smashad potatis.
Smashad potatis med sparris och tomat
Kokta potatisar
Sparris
Cocktailtomater
Olja
Chiliflakes
Salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg potatisarna i en ugnsfast form och tryck till dem med hande så det spricker upp.
Strö över halverade tomater och skivad sparris.
Ringla över rikligt med en neutral olja.
Strö över chiliflakes, salt och peppar.
Sätt in i ugnen tills potatisen börjar få färg i kanterna, 15-20 min beroende på storlek.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar