Sommar, sol, semester
och spontana middagar blir ännu härligare med en bra laguppställning i
skafferiet. Kapris, oliver, sardeller, fetaost, dijonsenap, grillad paprika och
soltorkade tomater förvandlas snabbt till frestande snacks eller
förrätter.
Kapris blandas
med nykokt färsk potatis, röd lök och senapsvinägrette till härlig
potatissallad. Eller i färssmeten tillsammans med hackade rödbetor, fransk
senap och lök till råbiff.
Oliver marineras
med god olja och örter från egna täppan. Urkärnade svarta körs med sardeller,
persilja, vitlök och olivolja till en tapenade.
Grillad paprika
blir en vegetarisk carpaccio toppad med rostade nötter och ost. Kan också mixas
med crème fraiche, örter, salt och peppar till krämig dressing eller strimlas
ner i salladen.
Soltorkade tomater
fräses med nykokt pasta eller körs med basilika, vitlök, parmesan och olivolja
till en mustigt mörkröd pesto.
Fetaost kan rivas
över pasta eller omelett, läggas i foliepaket på grillen tillsammans med
grönsaker, mixas med örter och crème fraiche för att fylla rullar av
parmaskinka eller serveras tillsammans med svalkande vattenmelon som sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar