Regniga dagar och små människor kan innebära viss tristess och en massa tjat. Bota båda med ett rejält kakbak. Den klassiska småkaksdegen, mördeg, kan varieras i oändlighet.
Finska pinnar, syltgrottor, trasselkakor, snurror och trasselkakor gjorda med hjälp av vitlökspressen är bara några exempel på vad man kan göra. Degen går snabbt att göra i matberedare och ska sedan vila 30 minuter. Sedan är det bara att sätta fart och låta fantasin sätta gränserna.
Finska pinnar, syltgrottor, trasselkakor, snurror och trasselkakor gjorda med hjälp av vitlökspressen är bara några exempel på vad man kan göra. Degen går snabbt att göra i matberedare och ska sedan vila 30 minuter. Sedan är det bara att sätta fart och låta fantasin sätta gränserna.
I väntan på den stora Skörden gör jag som italienarna och
odlar microsallat i kruka. De blandar olika sorters blad till en härlig blandning
de kallar misticanza.
Gammal
tradition säger att den ska bestå av 21 bladväxter, vilket kan verka överdådigt.
Principen är att blanda blad av olika smak och konsistens vilket går alldeles
utmärkt även med färre sorter. Eftersom bladen ska ätas små går det alldeles
utmärkt att dra igång en odling även nu.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar