3 okt. 2012

Hughs magiska deg

3 pizzor, 12 pittabröd eller en väldig massa grissini...

500 gr vetemjöl
3,25 dl vatten
1 ½ tsk salt
1+1/2 msk olja
½ pkt torrjäst
Blanda alla torra ingrediens i en bunke eller degblandare.
Tillsätt vatten och 1 msk olja. Knåda degen 10 minuter.
Häll ½ msk olja i en annan bunke och stjälp över degen i den. Vänd runt degen så att hela blir täckt av olja och jäs sedan övertäckt till dubbel storlek. Räkna med 1,5 – 2 timmar.

Pizza:
Mjöla bänken rejält och dela degen i 3 delar och forma dem till pizzor.
Lägg på valfri topping och baka sedan pizzorna i 220-250 grader 10-12 minuter.
Lägg på ruccola och färsk basilkika, droppa lite god olivolja över. Ät medan pizzan är varm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar