1 mars 2013

Het på gröten

Covent Garden Efter några dagar i London är storstads-törsten släckt för den här gången.
Blommande krokus i parkerna, milsvid utsikt från London Eye och en underbar lunch på Brasserie Blanc i Convent Garden satte fart på vårkänslorna.

Lätt förvånad upptäckte jag att det på flera ställen fanns "Grötbarer" och att även de stora take-awaykedjorna erbjöd gröt. Flera av våra bästa krogar serverar gröt på diverse korn och gryn till både varmrätt och dessert. I Storbritannien hålls varje år VM i gröt och på den officiella hemsidan hittade jag ett recept på gröt med röd thaicurry bland annat. En annan specialare är damen som lagar havregrynsgröt i micron, lägger på rejält med lingonsylt och sedan vaniljglass som får smälta ner. Alla är vi olika!

I Skafferiet vill vi ha gröt till frukost, eller möjligtvis mellanmål, toppat med bär, frukt eller nötter och en rejäl skvätt mjölk eller varför inte grädde? Prova koka gröten med lite kanel, kardemumma eller vanilj nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar