Stekt torsk med
gräslökssås, 4 port
-
Per Morbergs goda vitvinssås får sällskap av veckans
juvel!4 bitar torsk i skivor
3 msk hackad gräslök
1 st gul lök
0.5 st morot
5 st champinjoner
Ett par persiljestjälkar
1 st kvist timjan
5 dl fiskfond
3 dl vitt vin, torrt
3 dl vispgrädde
50 g smör
salt
vitpeppar, nymalen
Citron, några stänk
Skala och hacka grönsakerna.
Fräs dem tillsammans med smör, persiljestjälkarna och timjankvisten utan
att det tar färg. Häll på vinet och fiskfonden, låt koka ner tills hälften är kvar.
Slå på grädden och koka ner till 4-5 dl kvarstår.
Stek den skivade torsken gyllene och arrangera på tallrikar. Häll såsen runt om eller låt gästerna servera sig själva.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar