17 mars 2014

Odling på längden och bredden

Det går att odla på längden - helt klart den längsta köksträdgård jag sett!
Odlarglädjen är global, det har jag vetat länge, men det fascinerar mig oerhört att man här på Taiwan odlar på minsta plätt. På en två meter remsa längs med banvallen, på sin minimala balkong eller var man nu har ett par kvadratmeter över. Vår resa har tagit oss från huvudstaden Taipei till friluftsorten Hualien vid Stilla Havet och sedan vidare söderöver till Taitung och tillbaka till Taipei. I stor- som småstad är det samma sak och cityodling är verkligen ingen nyhet här. Full av inspiration för sommarens odlingar är det dags att styra kosan hemåt på tisdag. Jag längtar redan efter att få återvända, men då ska jag kunna tillräckligt med Mandarin för att våga närma mig mina odlarfränder och titta närmare på vad de odlar och hur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar