23 aug. 2014

Paprika- och mozzarellafyllda köttbullar

Kallt på morgonen, regn på ena sidan av huset – sol på den andra, varmt på dagen och kallt på kvällen igen. Vi behöver värma oss med mer god mat och framför allt göra av med överskottet från växthuset. Färs är användbart och kan varieras oändligt, här är köttbullar med italiensk inspiration!

 

Paprika- och mozzarellafyllda köttbullar
500 gr nötfärs
1 mozzarella
2 grillade paprikor1 finhackad gul lök
1 riven vitlöksklyfta
2 msk pofiber
1 dl grädde

Finhacka paprika och mozzarella.
Blanda pofiber och grädde i en bunke, tillsätt färs, finhackad lök och vitlök och blanda väl.
Tillsätt paprika och mozzarella, salta och peppra.
Smaka sedan av och stek i smör.
Häll över den godaste tomatsåsen och låt dem sjuda en stund.

Tips!
Jag brukar göra ganska stora bullar,
20-25 gr.Dels går det fortare, dels blir det liksom mer av det goda i varje bulle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar