
I Skafferiet laddar vi upp med en inspirationsresa till Köpenhamn och den skånska västkusten. Japp, det blir smörrebröd i Köpenhamn, godaste burgaren hos grabbarna på Garage i Höganäs innan vi avrundar helgen hemma i köket med en ugnsstekt ekologisk kyckling och rostad blomkål.
Rostad
blomkål med citron och koriander
1 blomkålshuvud1 citron, gärna ekologisk
1 knippe koriander
Salt och peppar
Olja
Sätt ugnen på 180
grader.
Skölj och ansa
blomkålen, skär den sedan i skivor.Tvätta citronen noga och skär den i skivor.
Sprid ut blomkålen på en plåt tillsammans med citronen.
Salta och peppra, sprinkla olja över och blanda sedan väl.
Rosta blomkålen ca 15 minuter – om den börjar bli lite bränd gör ingenting, det blir bara gott!
Servera direkt med rejält med nyhackad koriander.
Passar bra till fisk, kyckling och kött - eller med annat grönt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar