Jag gillar det mesta på julbordet men det blir liksom ingen riktig jul
utan min pappas löksill.
Gul lök, röd lök och så en massa purjo – på en riktig skånsk kavring är
det en njutning som heter duga. Här bjuder vi på en klassisk inläggning som du
lätt förädlar genom att låta sillen flytta ut ur lagen och in i en krämig
örtsås med vitlök, senapssås eller varför inte en variant med curry?
Klassisk inlagd
sill
2 brk inläggningssill1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
12 vitpepparkorn
2 morötter
2 rödlökar
4 lagerblad
Koka en lag av ättika, socker och vatten.
Skiva lök och morötter, lägg i lagen med pepparkorn och lagerblad.Låt svalna och varva sedan lag och sill i en burk.
Servera gärna filéerna hela med en citroncrème fraiche och kapris!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar