11 dec. 2014

Klassisk inlagd sill


Jag gillar det mesta på julbordet men det blir liksom ingen riktig jul utan min pappas löksill.

Gul lök, röd lök och så en massa purjo – på en riktig skånsk kavring är det en njutning som heter duga. Här bjuder vi på en klassisk inläggning som du lätt förädlar genom att låta sillen flytta ut ur lagen och in i en krämig örtsås med vitlök, senapssås eller varför inte en variant med curry?

Klassisk inlagd sill
2 brk inläggningssill
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
12 vitpepparkorn
2 morötter
2 rödlökar
4 lagerblad

Koka en lag av ättika, socker och vatten.
Skiva lök och morötter, lägg i lagen med pepparkorn och lagerblad.
Låt svalna och varva sedan lag och sill i en burk.
Servera gärna filéerna hela med en citroncrème fraiche och kapris!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar