I veckan var det dags att rensa upp
i den djungel jag tidigare kallade köksträdgård. Augustivärmen i kombo med
semester har gjort att växtligheten exploderat, men inte producerat någon
större skörd. Till och med mina gamla äppelträd
har svikit i år.
Tur då att de kvarglömda jordärtskockorna från förra året i alla fall bjuder på en middag!
750 gr jordärtskocka
250 gr potatis
Mild olja
2 citroner
salt och peppar
1 dl hackad persilja
Parmesan
Sätt ugnen på 200C.
Tvätta skockor och potatis, lämna skalet på.
Dela
skockorna på längden och skär potatisen i likvärdiga bitar.
Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och
blanda.
Dela citronerna och pressa saften från 1,5 citron över rotfrukterna.
Lägg
citronerna i formen – spara den sista!
Salta och peppra lätt, sätt in i ugnen ca 45 min
tills potatis och skockor mjuknat.
Fördela på tallrikar, ringla över mer olja och
pressa den sista citronhalvan.
Tillsätt mer salt och peppar och hyvla över
parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar