17 sep. 2015

Jordärtskocka med citron och parmesan, 4 port

I veckan var det dags att rensa upp i den djungel jag tidigare kallade köksträdgård. Augustivärmen i kombo med semester har gjort att växtligheten exploderat, men inte producerat någon större skörd. Till och med mina gamla äppelträd har svikit i år.

Tur då att de kvarglömda jordärtskockorna från förra året i alla fall bjuder på en middag!


750 gr jordärtskocka
250 gr potatis
Mild olja
2 citroner
salt och peppar
1 dl hackad persilja
Parmesan

Sätt ugnen på 200C.
Tvätta skockor och potatis, lämna skalet på. 
Dela skockorna på längden och skär potatisen i likvärdiga bitar.
Lägg i en ugnsfast form, ringla över olja och blanda. 
Dela citronerna och pressa saften från 1,5 citron över rotfrukterna. 
Lägg citronerna i formen – spara den sista!
Salta och peppra lätt, sätt in i ugnen ca 45 min tills potatis och skockor mjuknat.
Fördela på tallrikar, ringla över mer olja och pressa den sista citronhalvan.

Tillsätt mer salt och peppar och hyvla över parmesan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar