19 jan. 2016

SJÄLVKLART ÄR VI MED OCH SKAPAR DET NYA RESTAURANGPROGRAMMET"CULINARY CRAFTS"!


"– Vårt nya Restaurang & Livsmedelsprogram kommer att öppna många dörrar för elever som vill arbeta med framtidens måltidshantverk. Våra samarbetspartners och programråd kommer att vara utbildningens hjärta och kunskapsbank. Deras breda förankring såväl lokalt, regionalt som nationellt, stora kontaktnät och brinnande intresse för mat- och måltidsutveckling och entreprenörskap borgar för en helt unik utbildning, säger Anna Zachrisson, rektor på Thomasgymnasiet.Culinary Craft kommer att ha en ambitiös hållning för att attrahera elever med utvecklad eller slumrande passion samt driv för branschen. Programmet kommer att ge goda utsikter till jobb direkt efter examen, samtidigt som det kommer att ge grundläggande behörighet till högskola/universitet så att eleven kan söka direkt till t.ex. Måltidsakademin i Grythyttan. Det nya yrkesprogrammet kommer även sikta mot en lärlingsutbildning för starkt motiverade elever. Programmet kommer att erbjudas från och med höstterminen 2016.
– Vi är också mycket glada över att den prisbelönta krögaren Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus och Restaurang Asplund, uppväxt i Strängnäs och med ett stort hjärta till Södermanland, kommer att arbeta med oss för att stärka utbildningen som fadder. Detta tillsammans med att vår landshövding Liselott Hagberg ställer sig positiv till att vara programmets beskyddare, ger oss fantastiska möjligheter för vårt nya yrkesprogram Culinary Craft, säger Anna Zachrisson."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar