- Utställningen på Grafikens Hus om Hiram, Märit Huldt, var ett litet guldkorn under vår tid där.
5-6 port – strålande att frysa ner och dessutom glutenfri!
3 ägg
11/2 + 1 dl strösocker
35 gram hackade hasselnötter
2 msk kakao
½ dl vispgrädde
100 gr smör
Dela äggen och vispa vitorna med 1,5 dl socker till ett hårt skum.
Vänd ner nötter och kakao.
Smörj två plåtar och pudra dem med mjöl. Bred ut marängsmeten i två
tallriksstora cirklar på varsin plåt. Grädda i 150 grader 30-35 min, sänk
värmen mot slutet.
Lossa bottnarna medan de är varma.
Vispa ihop gulorna med socker och grädde. Värm försiktigt i vattenbad under
vispning tills blandningen tjocknar. Låt svalna och vispa sedan i smöret
klickvis.
Lägg ihop bottnarna med smörkräm emellan och ovanpå. Garnera med flagad
mandel eller vad du har hemma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar