24 juli 2016

Ugnsbakad gös, portionsantalet beror ju på storleken... -5-års jubileum!



1 hel gös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv
1 citron
smör
massor av hackad dill
salt, vitpeppar
Skölj ur fisken och skär några snitt på varje sida.

Fyll den sedan med massor av hackad dill och rejält med smör.
Lägg den på en bädd av citron i en smord form.
Baka fisken i ugnen på 180 grader ca 30 minuter, eller tills den släpper från benet.
Servera med nykokt färsk potatis och en kall sås.

1 kommentar:

  1. Någon undrade anonymt över kall sås. Här kommer några olika förslag:
    Sauce Verte med spenat och örter, Hollandaise, Yoghurt med vitlök och örter, Dillmajonnäs, Stenbitsrom med röd lök, citron, dill och créme fraiche, Remoulade, Dansk remoulade (med curry), Aioli, Aioli med äpple, Tzatziki. För fler förslag rekommenderar jag etiketten "Kalla såser" här på Elsas Skafferi. Smaklig måltid! Alexandra

    SvaraRadera