20 feb. 2019

Var dags mat - Misomarinerad nudelsallad med sesamfrö, 2 port



1 pkt snabbnudlar
10 cm gurka
½ röd lök
2 dl små broccolibuketter



1 dl misopasta
1 msk sesamolja
½ citron, saften
1 msk råsocker
1 vitlöksklyfta
¾ dl rapsolja
2 msk kallt vatten


Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
Häll av vattnet och låt svalna.
Strimla gurkan och skär löken tunt.
Skiva broccolin om bitarna är stora.


Rör ihop misopasta med sesamolja, citronsaft och socker.
Riv ner vitlöksklyftan och rör om.
Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning.
Tillsätt vattnet lite i taget tills du får en konsistens som vispgrädde.


Sväng runt nudlarna i dressingen tillsammans med lök, broccoli och gurka.

Toppa med färsk koriander vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar