21 feb. 2019

Var dags gröna mat - Morotssoppa med sötpotatis och rostade chiafrön, 4 port

Fotograf: Malin Mörner Stylist: Marianne Wikner

3 msk chiafrö
1 tsk spiskummin
4 medelstora morötter, skivade

1 sötpotatis, skalad i skivor
1 gul lök, skivad

1 msk riven färsk ingefära

1 vitlöksklyfta

1-2 tsk röd currypasta

1 lime, skal och saft

salt

Rosta chiafröna tillsammans med spiskummin i torr stekpanna ca 3 min.
Fräs lök, vitlök och currypasta i olja.

Tillsätt sötpotatis, morot och ingefära.
Slå på vatten så att grönsakerna täcks.

Koka tills potatis och morötter blivit mjuka.
Tillsätt limeskal och saft.

Mixa blandningen slät och tillsätt mer vatten om den känns för tjock för din smak.
Salta lätt vid behov och servera rykande varm med de rostade fröna på toppen och gärna en klick crème fraiche eller yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar