9 mars 2020

Vårkänslor - Ljummen sallad med örtmarinerad lax och kronärtskocka, 4 port



600 gr lax
1 dl mild olja
färska eller frysta örter
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

1 klick smör
1 brk kronärtskocka
10 soltorkade tomater i olja
färsk eller fryst basilika
maché eller ruccolasallat

Sätt ugnen på 190 grader.
Mixa oljan med örter och vitlök.
Smaka av med salt och peppar.
Skär snitt i laxen och gnid in den med oljan.
Baka i ugnen 12-14 min.

Skär skockorna i halvor. Strimla tomaterna.
Lägg en klick smör i en stekpanna och stek skockorna gyllene.
Tillsätt de strimlade tomaterna och strö över basilika.
Låt svalna lite och blanda med salladsbladen.
Dra isär laxen i stora bitar och fördela över salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar