I den svinnsmarta lådan hittade jag Stracchini, en italiensk färskost, som jag använde till det här recpetet men självklart kan du använda en annan krämig ost. Smaklig läsning!
Hyvlad zucchini med krispig vitlöksolja och färskost
2 medelstora zucchinis
1 msk + 4 msk olja
3 klyftor vitlök
rosmarin eller timjan
salt och peppar
Skiva vitlöken tunt.
Hyvla zucchinin med osthyvel och lägg i en bunke.
Häll i 1 msk olja och blanda ordentligt.
Sätt en stekpanna på spisen och stek remsorna ca 2 min på varje sida, några åt gången.
Lägg över på ett fat.
Dra stekpannan åt sidan, häll i 4 msk olja och lägg ner den skivade vitlöken och gärna en kvist rosmarin. Det kommer bubbla och fräsa så var försiktig.
Låt oljan svalna lite och slå den sedan över zucchinin.
Fördela färskosten över och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar