22 juni 2020

Maggans Västerbottenpajer med stenbitsrom och gräddfil


Det saknas både gräslök och citronzest på bilden för alldeles bakom mig stod ett glatt, men hungrigt gäng, och ville smaka!



Små bullformar, gärna i aluminium som du gott kan använda fler gånger
Smördeg
Riven Västerbottensost
1 ägg per 1 dl grädde/mjölk
salt och peppar
Stenbitsrom
Gräddfil (smetana eller crème fraiche går också bra)
Hackad gräslök

Sätt ugnen på 175 grader.
Kavla smördegen lite lätt och skär den sedan i rutor ca 5x5 cm, beroende på storleken på dina formar. Lägg smördegen i formarna och lägg i ca 1 msk riven ost i varje form.
Vispa samman ägg och grädde, salta och peppra. Häll blandningen i formarna.
Grädda 20-25 min, de ska dofta gott och vara gyllenbruna.
Låt svalna lite och klicka sedan ut rom och gräddfil.
Dekorera med gräslök och gärna lite rivet citronskal.
Ett par drag med pepparkvarnen skadar heller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar