![]() |
Det saknas både gräslök och citronzest på bilden för alldeles bakom mig stod ett glatt, men hungrigt gäng, och ville smaka! |
Små bullformar,
gärna i aluminium som du gott kan använda fler gånger
Smördeg
Riven
Västerbottensost
1 ägg per 1 dl
grädde/mjölk
salt och peppar
Stenbitsrom
Gräddfil (smetana
eller crème fraiche går också bra)
Hackad gräslök
Sätt ugnen på 175
grader.
Kavla smördegen lite
lätt och skär den sedan i rutor ca 5x5 cm, beroende på storleken på dina
formar. Lägg smördegen i formarna och lägg i ca 1 msk riven ost i varje form.
Vispa samman ägg och
grädde, salta och peppra. Häll blandningen i formarna.
Grädda 20-25 min, de
ska dofta gott och vara gyllenbruna.
Låt svalna lite och
klicka sedan ut rom och gräddfil.
Dekorera med gräslök
och gärna lite rivet citronskal.
Ett par drag med
pepparkvarnen skadar heller inte.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar