26 juli 2020

Martins Drömmiga Sommartårta


När maken fyllde jämt nyss var det så klart hans önskningar som fick styra innehållet i tårtan. Drömrulltårta, Oreokex och hallon med grädde löd beställningen. Hans min när den här skapelsen blev resultatet var värd det trixiga jobbet med att sätta samman tårtan. Att den dessutom blev galet god gjorde inte saken sämre.


 



Marängsmörkräm
-kan varieras i oändlighet!
3 äggvitor
250 g socker
350 g rumstempererat smör

Lös upp äggvitor och socker i vattenbad över en kastrull.
Rör hela tiden om med en mindre visp tills sockerkristallerna helt och hållet smält.
Ha ner blandningen i en rostfri bunke och vispa i 10-15 minuter, då ska marängen vara helt sval och fluffig.
Lägg i små bitar av smör medan du vispar på låg hastighet.
Fortsätt vispa till rätt konsistens.
Ha slutligen ner vaniljsockret eller annan smaksättning.
Ställ i kallt tills krämen ska användas.

Tårtbotten
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Tillsätt potatismjöl, kakao och bakpulver. Blanda väl och bred sedan ut smeten i en
långpanna med bakplåtspapper.
Grädda ca 15 min i 200 gr.
Låt kakan svalna och dra försiktigt bort pappret.

Montering och dekoration
3 dl grädde
Färska bär
Oreokex

Skär tårtbotten i tre lika breda remsor längs långsidan.
Bred ut krämen i ett ca 1 cm tjockt lager på alla remsor.
Ta en remsa och rulla ihop den, fortsätt med övriga remsor så du får en spiral.
Tryck till ordentligt så kakan håller ihop och ställ kallt.
Vispa grädden och lägg över i en spritspåse.
Spritsa grädden, dekorera med bär och grovt hackade kex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar