1 blomkålshuvud
2 brk cocosmjölk
4 vitlöksklyftor, finhackad
5 cm ingefära, finhackad
salt och peppar
2 msk olja
½ gul lök, hackad
2 msk garam masala
1 msk gul curry
en nypa cayenne
1 brk krossad tomat
Sätt ugnen på 220 grader.
Ansa blomkålen och bryt den i små buketter.
Lägg den i en påse, slå på 1 dl cocosmjölk tillsammans med finhackad vitlök och ingefära.
Låt marinera 15 min och lägg sedan över i en ugnsfast form.
Rosta blomkålen ca 20 min tills den börjar få färg, men inte är bränd.
Fräs den hackade löken i olja.
Tillsätt garam masala och curry.
Slå på resterande cocosmjölk och krossad tomat.
Smaka av med cayenne, salt och peppar.
Tillsätt den rostade blomkålen och låt allt koka ca 20 min.
Servera med nykokt ris och äppelströssel på toppen.
Äppel- och vitlöksströssel
1 tärnat äpple
2 rivna vitlöksklyftor
4 msk panko, asiatiskt ströbröd
olja
salt och peppar
Häll neutral olja i en stekpanna.
Lägg i vitöken och låt den fräsa 3 min.
Sänk värmen, tillsätt äpple och panko.
Stekt tills allt blivit gyllene.
Smaka av med salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar