28 sep. 2020

Morots- och rödbetsmuffins med citronmaräng, ca 12 st - Gluten- och laktosfria




1 morot, riven
1 rödbeta, riven
3 ägg
2 dl socker
3 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma 1,5 dl rapsolja 

Sätt ugnen på 200 grader. 
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. 
Häll i olja och rotfrukter. 
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. 
Fyll muffinsformar till 2/3. 
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. 
Låt svalna. 

Citronmaräng 
2 äggvitor 
1 – 2 msk florsocker 
½ citron, rivet skal 

Vispa äggen tills de blir en blank marängsmet. 
Tillsätt florsocker lite i taget och smaka av sötman. 
Häll i citronskalet, blanda och spritsa, eller klicka, ut marängen på de avsvalnade muffinsarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar