10 jan. 2021

Ett nytt år i Skafferiet

Foto av ready made från Pexels

I januari kör vi traditionsenlig frys- och skafferirensning. Jag börjar med att plocka ut allt ur kylskåpet, kolla datum och allmän fräschör. Sedan torkar jag av burkar och lock, rengör hyllor och väggar med en blandning av ljummet vatten, diskmedel och lite ättika innan jag ställer tillbaka allt. Efter kylen är det frys och skafferi som får samma behandling och plötsligt infinner sig lusten att laga mat igen efter helgerna. 


I frysen hittade jag en fläskytterfilé som jag marinerade och körde i ugnen. Receptet kommer i Mariefredstidningen på fredag, men redan i morgon kan du hitta det här på min sida.
Påsarna med små slattar av hackade örter mixades med vitlök, olja och salt till en illande grön salladsås och den sista dijonsenapen åkte ner i en vinägrett. 

I morgon öppnar restaurangen igen. Det ska bli skönt att börja jobba men "i dessa tider" har vi ju ingen aning om vad som väntar oss. Vi har passat på att göra om lite i matsalen, funderat på vad vi kan erbjuda de familjer som nu har både gymnasister och högstadieelever hemma och så klart kommer vi att stå på Gyllenhjelmstorget på lördagar framöver. Mer om allt detta hittar du på www.elsaskantin.se

Alexandra
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar