6 feb. 2022

Grönsaksfyllda ”Summerrolls”, 4 pers

4 dl fint strimlad vitkål

10 cm purjolök, strimlad

2 morötter, grovt rivna

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 röd chili, finhackad

1 msk riven ingefära

3 msk olja

1 msk soja

1 tsk sesamolja

1 frp kikärtor

8 rispappersark

koriander

rostade sesamfrön

 

Fräs alla grönsaker utom kikärtorna i oljan 4-5 min.

Tillsätt soja och sesamolja.

Ställ åt sidan för att svalna.

Skölj kikärtorna och låt dem rinna av ordentligt.

Kläm sönder dem med händerna och blanda med resten av grönsakerna.

Blöt en kökshandduk och vrid sedan ur den ordentligt och lägg på en bricka.

Blötlägg ett rispapper åt gången och lägg över det på en tallrik.

Lägg 1 dl av grönsaksfräset på mitten av pappret.

Rulla ihop och vik in sidorna så rullen blir tät.

Rullarna behöver vara fasta i konsistensen för att du sen ska kunna skära dem.

Lägg dem på brickan och täck med den fuktiga handduken.

Ställ rullarna kallt fram till servering, dela dem på mitten och strö över sesamfrön.

Servera med dippsåsen och färsk koriander.

 

Dippsås

1 dl japansk soja

1 msk sesamolja

1 limefrukt, saften

2 tsk riven ingefära

 

Blanda alla ingredienser med mixerstav.

Klart!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar