13 feb. 2022

Praktisk plåtmat - en plåt=två rätter!


Marinerade drumsticks, 8 port

2 kg kycklingben

olja

1 gul lök, klyftad

1 ask cocktailtomat

1 paprika, skivad

salt och peppar

ev chiliflakes

 

Marinad

2 dl ketchup

½ dl worchestershiresås

½ dl soya

1 msk honung

1 msk oregano

 

Blanda ihop ingredienserna till marinaden.

Lägg i kycklingbenen i en skål, slå över marinaden och blanda ordentligt.

Ställ in i kylen över natten, eller minst 4 timmar.

Jag tar ofta kyckling direkt från frysen och marinerar.

Sätt ugnen på 180 grader.

Olja en plåt och fördela ut kycklingbenen, tomater, lök och paprika.

Salta och peppra. Strö över lite chiliflakes om du gillar hetta.

Kör kycklingen i ugnen 35-40 min.

 

Serveringsförslag 1:

Linda lite grillfolie runt änden på kycklingbenen.

Fiska upp grönsakerna och använd som dipp-sås på utflykten tillsammans med lite grönsaksstavar.

 

Serveringsförslag 2:

Plocka bort köttet från kycklingbenen.

Blanda köttet med grönsaker och sky.

Lägg blandningen i hamburgerbröd, eller annat bröd, tillsammans med Cole Slaw.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar