4 feb. 2022

Bettinas koreanska pannkakor, 2 port


Pannkakor
1,5 dl mjöl
2 dl vatten
1 nypa bakpulver
olja till stekning
2 dl riven vitkål
1 dl riven morot
1/2 salladslök, strimlad

Dressing
4 msk ljus soja
1/2 lime, saften
1 msk sesamolja
1 tsk honung
1 tsk riven vitlök

Topping
Sesamfrön
Koriander
Srirachasås

Mixa ihop alla ingredienser till dressingen.
Ställ kallt.
Blanda mjöl, vatten och bakpulver i en bunke.
Hetta upp lite olja i en stekpanna.
Tillsätt grönsakerna och stek ca 5 min.
Sprid ut grönsakerna jämt i pannan och häll över pannkakssmeten.
Stek ca 5 min på varje sida tills pannkakan blir krispig och gyllenbrun.
Skär i bitar och toppa upp med sesamfrön, srirachasås och koriander.
Ät direkt tillsammans med den goda dressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar