1 röd lök
2 klyftor vitlök
1 chili
”en tumme” ingefära
600 gr morot
2 msk olja
½ msk gul curry
1 burk krossad tomat
ev. vatten
salt, peppar, socker
2 dl grekisk yoghurt
½ citron, skal och saft
2 tsk honung
Skala lök, vitlök, ingefära och morot.
Skär i grova bitar och lägg i en matberedare tillsammans med chili.
Mixa snabbt till grova bitar.
Häll oljan i en gryta och tillsätt curryn. Fräs i ca 30 sek.
Tillsätt morotsblandningen och rör om ordentligt.
Efter ca 5 min tillsätter du krossad tomat, kokar upp och smakar av med salt, peppar och eventuellt lite socker.
Låt grytan puttra 20-30 min. Tillsätt lite vatten om det känns för torrt.
Blanda yoghurt med skal och saft från en halv citron.
Smaka av med lite salt, peppar och honung.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar