400 gr champinjoner
1 gul lök
3 morötter, medelstora
1-2 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 morötter, medelstora
1-2 vitlöksklyftor
3 tsk sesamfrö
salt
rapsolja
yakinikusås
Skala och skär morötterna i stavar.
Hetta upp rapsolja i en stekpanna på medelvärme och stek morötterna med vitlök, sesamfrö och en nypa salt i ca 3 min.
Ställ åt sidan.
Skala och skiva löken.
Skär svampen i bitar. Fräs löken i lite olja, 2-3 min.
Tillsätt svampen och stek den ganska hårt.
Häll i 1 dl yakinikusås och låt dem koka in i svampen 3-4 min.
Servera med nykokt ris och de sesamstekta morötterna.
Yakinikusås
Skala och skär morötterna i stavar.
Hetta upp rapsolja i en stekpanna på medelvärme och stek morötterna med vitlök, sesamfrö och en nypa salt i ca 3 min.
Ställ åt sidan.
Skala och skiva löken.
Skär svampen i bitar. Fräs löken i lite olja, 2-3 min.
Tillsätt svampen och stek den ganska hårt.
Häll i 1 dl yakinikusås och låt dem koka in i svampen 3-4 min.
Servera med nykokt ris och de sesamstekta morötterna.
Yakinikusås
1 klyfta vitlök
1 msk hackad ingefära
2 dl japansk soja
1 ½ dl Mirin
1 msk hackad ingefära
2 dl japansk soja
1 ½ dl Mirin
½ dl risvinäger
Lägg alla ingredienser utom risvinäger i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda 7-10 min. Låt stå i 20 min, sila bort vitlök och ingefära.
Lägg alla ingredienser utom risvinäger i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda 7-10 min. Låt stå i 20 min, sila bort vitlök och ingefära.
Häll i vinägern och rör om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar