9 mars 2022

Svamp Yakiniku med sesamrostade morötter, 4 port


400 gr champinjoner
1 gul lök
3 morötter, medelstora
1-2 vitlöksklyftor 
3 tsk sesamfrö 
salt 
rapsolja 
yakinikusås

Skala och skär morötterna i stavar.
Hetta upp rapsolja i en stekpanna på medelvärme och stek morötterna med vitlök, sesamfrö och en nypa salt i ca 3 min.
Ställ åt sidan.
Skala och skiva löken.
Skär svampen i bitar. Fräs löken i lite olja, 2-3 min.
Tillsätt svampen och stek den ganska hårt.
Häll i 1 dl yakinikusås och låt dem koka in i svampen 3-4 min.
Servera med nykokt ris och de sesamstekta morötterna.

Yakinikusås
1 klyfta vitlök
1 msk hackad ingefära
2 dl japansk soja
1 ½ dl Mirin 
½ dl risvinäger



Lägg alla ingredienser utom risvinäger i en kastrull.

Koka upp och låt sjuda 7-10 min. Låt stå i 20 min, sila bort vitlök och ingefära. 
Häll i vinägern och rör om.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar