28 apr. 2022

Vaniljrutor med hallon



Deg
500 gr rumsvarmt smör
1 L vetemjöl
4 dl socker
½ tsk vaniljpulver
1 msk bakpulver

Fyllning
4 ägg
1 brk kesella vanilj
5 dl crème fraiche
3 dl socker
2 dl frysta hallon
3 msk florsocker

Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vanilj och bakpulver till en deg. Använd matberedare eller annan bra maskin.
Klä en långpanna, ca 30x40 cm med bakplåtspapper och tryck ut hälften av degen i pannan.
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen till en slät kräm.
Häll ut den över bottnen.
Lägg hallonen i en skål och strö över florsocker, skaka så att alla bär får socker på sig.
Strö ut hallonen över bottnen och smula över resten av degen.
Grädda i 200 gr ca 30 min.
Låt kakan kallna helt och ställ sedan in i kylen ett par timmar.
Skär i rutor, koka kaffe och njut.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar