En del kunder är snälla och hjälper till och delar med sig av sina favoritrecept, som Ellens Sticky Chicken till exempel. Testpanelen i hemmaköket gav rätten 5 tummar av 5 och jag kan inte annat än hålla med. Kommer helt klart dyka upp på repertoaren både hemma och på jobbet. Sa jag att det är lättlagat också?
Ellens Sticky Chicken
1 grillad kyckling
1 ½ dl sweet chilisås
½ dl ketchup
2 msk sesamolja
1 msk strösocker
1 riven vitlöksklyfta
1 msk vinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk finriven ingefära
Plocka köttet från kycklingen, skär i bitar och lägg i en vid kastrull.
Häll övriga ingredienser i en kastrull, koka upp och låt sjuda 3-4 min.
Slå såsen över kycklingköttet och blanda runt så att allt kött täcks av såsen.
Servera med nykokt ris och gurksallad.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHUruBhZaSigDpY-dp1kjOnYwZCcQNcSoFhjjwuewq_EvLiicRfAMQmWjY5HJKx3NZvyBxBT9Pa579Y-XUqH3QZFY_2T6PYg4uGwHhvFXmXRHpJikJ1d27NmU1sr4u8Bc-Kj8NoDk8T21I_wooO-uq8iKdoxvxdLaTU5L-UUFLE8-ZM58l20WY8Hka/w631-h926/IMG_6088.jpg)
Asiatisk gurksallad
½ gurka
1/ röd chilifrukt
2 msk risvinäger
1 msk strösocker
½ tsk sesamolja
en nypa salt
Skär gurkan i tunna strimlor.
Kärna ur och finhacka chilin.
Blanda alltsammans och låt gärna gurkan ”stå till sig” en stund innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar