6 juli 2022

Ellens "Sticky Chicken"

I maj och juni avlöste firandena varandra i en rasande fart. Studenter, jubilarer, bröllop och dop har jag haft förmånen att få leverera till. Önskemålen spänner från klassisk smörgåstårta till asiatisk mat.

En del kunder är snälla och hjälper till och delar med sig av sina favoritrecept, som Ellens Sticky Chicken till exempel. Testpanelen i hemmaköket gav rätten 5 tummar av 5 och jag kan inte annat än hålla med. Kommer helt klart dyka upp på repertoaren både hemma och på jobbet. Sa jag att det är lättlagat också?


Ellens Sticky Chicken
1 grillad kyckling
1 ½ dl sweet chilisås
½ dl ketchup
2 msk sesamolja
1 msk strösocker
1 riven vitlöksklyfta
1 msk vinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk finriven ingefära

Plocka köttet från kycklingen, skär i bitar och lägg i en vid kastrull.
Häll övriga ingredienser i en kastrull, koka upp och låt sjuda 3-4 min.
Slå såsen över kycklingköttet och blanda runt så att allt kött täcks av såsen.
Servera med nykokt ris och gurksallad.


Asiatisk gurksallad
½ gurka
1/ röd chilifrukt
2 msk risvinäger
1 msk strösocker
½ tsk sesamolja
en nypa salt

Skär gurkan i tunna strimlor.
Kärna ur och finhacka chilin.
Blanda alltsammans och låt gärna gurkan ”stå till sig” en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar