11 dec. 2022

Chokladbollar med brynt smör


I de flesta familjer finns ett tummat recept på chokladbollar i någon låda i köket. Så även i mitt kök. Minns inte längre var det kommer ifrån, men periodvis har det varit flitigt använt och emellanåt bortglömt. Det brynta smöret ger en extra dimension till bollarna med sin lite nötiga smak som passar så bra ihop med det starka kaffet. Bryner du smöret eller blandar du ner det som det är? Har du något annat sätt som gör dina chokladbollar extraordinära? 



Chokladbollar med brynt smör
200 gr smör
4 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljpulver
½ dl cacao
1 nypa salt
2 msk starkt kaffe

Bryn smöret tills det blir brunt och doftar nötigt.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Häll kaffet i smöret.
Rör ner vätskan i övriga ingredienser.
Låt stå till temperaturen gått ner något och degen är mindre kladdig.
Rulla i cocos, pärlsocker eller strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar