11 dec. 2022

7 favoriter i mitt kök

 

Tredje advent idag och det börjar bli hög tid att fundera på det här med julklappar. Jag har blivit så gammal att jag helst ger bort sådant man kan äta upp eller använda dagligen. Bakformar i alla möjliga och omöjliga former fyndar jag på loppis och secondhandbutiker. I de små mördegsformarna serverar jag bakverk, men lika gärna en god röra som tilltugg till drinken. Bara fantasin sätter gränserna. Nedan följer en lista på mina bästa vänner i köket och lite sött som kanske kan inspirera till några klappar.  Smaklig läsning!

 

Mina bästa vänner i köket:

·      Träsleven, den hemsnidade som är så bra när man gör risotto

·      Diverse tyllar och spritspåsar till bakverk

·      Grönsakskniven

·      Den räfflade kniven till hemgjorda pommes frites

·      ”Slickepotten” i flera olika varianter

·      Palettkniven för att släta ut krämer och lyfta tunna kakor

·      Bakformar i alla storlekar och former


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar