5 mars 2023

Vårsallad med örtstekt kyckling och grönt, 4 port

 


Vårsallad med örtstekt kyckling och grönt, 4 port
600 gr kyckling innerfilé
Franska örter
Salt och peppar
Olja att steka i
1 frp kokta kikärtor
Örtolja
Grön hummus
Gemsallad, eller isbergsallad
Röd lök i tunna skivor
Ärtskott

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg broccolin på en ugnsfast form, ringla över olja, salta och peppra.
Rosta i ugnen ca 15 min.
Stek kycklingen med i en neutral olja med franska örter, salt och peppar.
Plocka bladen från gemsalladen, eller riv isbergssallad i grova bitar.
Skölj kikärtorna och blanda dem med örtolja.
Ta fram 4 skålar och lägg några salladsblad i varje.
Lägg i kikärtor och broccoli.
Fördela kycklingen mellan skålarna och lägg i en klick grön hummus i varje.
Toppa med röd lök och ärtskott.

Örtolja
1 vitlöksklyfta
1 1/5 dl hackade örter, från frysen funkar fint
2 dl olivolja
1 msk citronjuice
Salt och peppar

Kör alla ingredienser matberedare och spä eventuellt med mer olivolja till en rinnig konsistens.

Grön hummus
3 dl gröna ärtor
1 vitlöksklyfta
½ citron, saften
½ röd chili
Salt och peppar

Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör till en jämn smet.
Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar