10 juni 2023

Jordgubb- och rabarberpaj med vit choklad, ca 10 port

Det finns så mycket gott man kan göra med rabarber och jordgubbar. Saft, sylt, marmelad, chutney och inte minst paj. Den här veckan bjuder jag på en härlig smulpaj.

Smaklig läsning!

 


Jordgubb- och rabarberpaj med vit choklad, ca 10 port

500 gr jordgubbar och rabarber

2 msk strösocker

1 msk potatismjöl eller maizena
100 gr vit choklad
100 gr smör
1,5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
0,5 dl strösocker

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär rabarbern och jordgubbarna i bitar och blanda dem strösocker och potatismjöl.

Lägg i botten av en smord pajform.
Grovhacka chokladen.
Smält smöret och låt det sedan svalna.
Blanda ner de torra ingredienserna och sedan chokladen.
Fördela över frukten och grädda sedan mitt i ugnen ca 20 minuter tills täcket har fått fin färg



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar