Det finns så mycket gott man kan göra med rabarber och jordgubbar. Saft, sylt, marmelad, chutney och inte minst paj. Den här veckan bjuder jag på en härlig smulpaj.
Smaklig läsning!
Jordgubb- och rabarberpaj med vit choklad, ca 10 port
500 gr jordgubbar och rabarber
2 msk strösocker
1 msk
potatismjöl eller maizena
100 gr vit choklad
100 gr smör
1,5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
0,5 dl strösocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär rabarbern och jordgubbarna i bitar och blanda dem strösocker och potatismjöl.
Lägg i botten av en smord pajform.
Grovhacka chokladen.
Smält smöret och låt det sedan svalna.
Blanda ner de torra ingredienserna och sedan chokladen.
Fördela över frukten och grädda sedan mitt i ugnen ca 20 minuter tills täcket
har fått fin färg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar