8 okt. 2023

Krämig tomatsoppa, 4 port

Jag försöker lära mina barn att det spelar ingen roll hur man ser ut, huvudsaken är att man är god på insidan vilket gäller för både människor och grönsaker. De fulaste tomaterna gav den här goda soppan till lunch i veckan.
Smaklig läsning!


Krämig tomatsoppa, 4 port

1 ½ kg tomater
2 gula lökar, hackade
1 msk olja
1 hel vitlök
2 kvistar rosmarin
4 dl grädde
2 tsk rödvinsvinäger
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela tomaterna i halvor och lägg på en plåt tillsammans med den hackade löken och rosmarin. 
Häll över oljan och blanda ordentligt.
Lägg den hela vitlöken, oskalad, i tomatblandningen.
Rosta hela härligheten i 45-50 min. Rör om ett par gånger under tiden.
Löken ska vara mjuk och ha fått lite färg, tomaterna ska mörkna.
Häll allt utom vitlöken i en matberedare och kör till en puré.
Häll purén i en kastrull, tillsätt grädde och pressa ut köttet ur önskad mängd vitlöksklyftor.
Koka upp, blanda och smaka av med salt och peppar.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar