8 okt. 2023

Potatisflarn med rosmarin, 4 st

Det finns nästan alltid smördeg i någon form hemma hos mig.  Ibland är den fryst ibland färsk på rulle som i dagens recept. Av degen blir det bakverk, efterrätter, snacks, fylld paj eller som i dagens recept ett flarn. Användbart som sjutton är det. Smaklig läsning!

Potatisflarn med rosmarin, 4 st
1 rulle smördeg
50 gr riven ost
4 medelstora potatisar
1 kvist rosmarin
1 mozzarella
1 msk riven parmesan
svartpeppar
1 ägg


Sätt ugnen på 200 grader.
Ta ut rundlar av smördegen med hjälp av en assiett.
Vik en kant på en 1 cm runt om eller lägg i små formar.
Nagga bottnarna med en gaffel.
Strö riven ost över bottnarna.
Skär potatisarna tunt med kniv eller mandolin.
Fördela på bottnarna och strö över blad från rosmarinen.

Riv isär mozzarellan och fördela mellan bottnarna.
Strö över parmesan.
Dra några varv på pepparkvarnen.
Vispa upp ägget och pensla kanterna på flarnen.
Baka i ugnen 20-25 min tills osten smält och degen är gyllene.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar