Till bottnarna:
3 äggvitor
1 tsk citronsaft
2 dl socker
Citronkräm:
5 dl vispgrädde
2 dl lemoncurd
1 gelatinblad
Övrigt:
Färska bär till dekoration
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitor och citronsaft till ett vitt skum.
Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa ca 20 min.
Då ska du ha en blank och fin maräng.
Klicka ut marängsmeten i 8 lika stora bitar på en en plåt med bakplåtspapper.
Doppa en sked i kallt vatten och gör rundlar med en fördjupning i mitten av smeten.
Sätt in i undre delen av ugnen 1 timme.
Stäng av ugnen men låt marängerna stå kvar och svalna i ugnen.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
Smält lemon curden på svag värme i en kastrull.
Krama ur vattnet ur gelatinet och smält ner det i curden.
Vispa grädden till den formar toppar.
Blanda ner lemon curden lite i taget.
Lägg marängbottnarna på varsin tallrik.
Spritsa eller klicka ut citronkrämen.
Dekorera med färska bär.