Mitt i högsommaren och dagarna blir lite som de blir. Väder, jobb och lust får styra över vad de innehåller. Kompisar kommer och går, det blir en spontan utflykt och allmänt ingen större ordning och reda på någonting. Plötsligt är alla vrålhungriga och då är det perfekt att ha färdig kyckling och några goda såser klara i kylen. Imponera med läckra tortillastrutar eller gör en kycklingsallad. Låt lusten styra. Smaklig läsning!
Strimlad kyckling , 4-6 port
1 kg kycklinglårfilé
2 dl grekisk yoghurt
3 msk tandoorikrydda
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
Lägg kycklingen i en skål tillsammans med yoghurt och tandoorikrydda.
Riv vitlöken och skiva den gula löken, lägg i skålen.
Blanda ordentligt och låt marinera i kylskåp minst två timmar, gärna över natten.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg över kycklingen i en klassisk brödform för limpa.
Sätt in i kycklingen i ugnen i 50 min.
Ta ut kycklingen och häll försiktigt av spadet i en skål.
Slå tillbaka spadet i formen och häll sedan av det igen.
(Fråga mig inte varför, men jag tycker att det blir godare så.)
Låt kycklingen svalna lite och lägg sedan upp den på en skärbräda och skär tvärs över.
De håller 4-5 dagar i kylen.
Tortillastrutar
Tortillabröd 30 cm
Tandpetare eller grillspett i trä
Sätt ugnen på 180 grader.
Dela bröden på mitten och rulla till strutar.
Fäst skarven med tandpetare eller grillspett.
Ställ strutarna på en plåt och baka dem i ugnen 10 min.
De ska få lite färg, men inte bli helt stela.
Fyll med strimlad kyckling, sallad och en god sås.