10 nov. 2011

En riktigt rå typ i Skafferiet

 Vår medarbetare Ninni delar med sig av 3 goda raw foodrecept. Låt inte ingredienslistan avskräcka dig för själva tillagningen är okomplicerad, däremot är en mixer/matberedare är oumbärlig för ”raw – foodisar”.

Raw food är mat som inte upphettats över 42-45 grader och är vegansk vilket innebär att man utesluter kött, fisk, mjölk och spannmålsprodukter. Frukter, grönsaker, bär, örter, rötter, nötter, frön alger och groddar blir kvar. Syftet med raw är att äta så naturlig och hel mat som möjligt för att bevara näring och energi som förstörs då mat processas och upphettas. I råvarorna finns enzymer som har en läkande effekt på våra kroppar och ju mer enzymer vi äter, desto mer stärker vi kroppen.
 
Många tycker att det är krångligt att äta 100% raw. Redan genom att byta ut eller två mål om dagen märker man skillnad, säger Ninni och tipsar om att byta ut fikabrödet på eftermiddagen mot en smoothie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar