1 nov. 2013

Höstrusk i Skafferiet - några tips på bra böcker om mat och allt därtill!

Höstruskiga dagar tillbringas bäst i en mjuk stol med ett långkok på spisen, ett glas med något värmande i och en eller ett par kokböcker att drömma sig bort med.

Eller varför inte en vitlöksdoftande lammstek? Precis en sådan jag transporterade i handväskan från Gustavsberg till svärmor på Söder en kväll för några år sedan och sedan serverade etikettproffset Magdalena Ribbing och de andra gästerna.


VÅR KOKBOK
Sveriges mest aktuella grundkokbok kommer nu i en reviderad 26 :eupplaga fylld av inspiration, matlagningsglädje, recept och handfasta råd. Vår kokbok speglar en svensk matkultur som i dag är rikare än någonsin och här hittar du den snabba vardagsmaten, klassisk husmanskost och härliga festmenyer.
Du lär dig även hacka lök, rensa fisk, hur man räddar en sås som har skurit sig och en mängd andra knep som är viktiga i köket.
Sveriges mest sålda kokbok den enda uppslagsbok vi behöver i köket!



 

Såser
av Tommy Myllimäki
Goda såser och smarta tips!
”Tricket för att få till en riktigt bra rödvinssås är att steka på löken ordentligt
så att den blir söt och god. Inte bränd, utan fint brynt.
Sen brukar jag steka med lite rödbeta för finare färg.
Och lite rökt svål för smaken.
Avsluta med att reducera ner ordentligt.”

 



The Food Traveler
The food travelerav Zvonko ”Zwampen” Sokcic
Att äta är att resa. The Food Traveler berättar hur du lagar
Vietnams, Filippinernas eller Kaliforniens mat hemma i ditt
eget kök, så att den faktiskt smakar som den gör där.

Zvonko ”Zwampen” Sokcic är efter 30 år som kock i toppskiktet en av Matsveriges
tungviktare. Han har bland annat varit kökschef på Edsbacka krog, Berns och Sundbyholms
slott och delägare i KB och Conny & Zwampen. Aptiten på allt som är gott har även gjort Zvampen till matresefixare, vinimportör och matbloggare. Genom åren har
han tagit sig till över 60 länder, alltid med mat och vin i fokus.

 

 


Taylors & Jones KorvbokTaylors & Jones korvbok
Taylors & Jones öppnade sin korvbutik på Kungsholmen i
Stockholm 2007. Idag levererar de korv av högsta kvalitet till Sveriges alla hörn.
I Taylors & Jones korvbok finns recept på hur du tillverkar drygt 40 av deras godaste korvar.Du får en genomgång av det du behöver veta för att tillverka korv för hemmabruk, t ex vilken utrustning du behöver,malningsgrad, tips på olika smaksättningar, förvaring och hållbarhet.
Recept på goda tillbehör finns också!

 

 




Stora stunder
av Magdalena Ribbing
 
Folkvettsexperten Magdalena Ribbing, Sveriges mest kända expert på hyfs och stil, tar upp alla tänkbara vett- och etikettfrågor för fester och högtider. Boken innehåller allt som är bra att veta för den som är huvudperson och de som är gäster, vad som förväntas, vad som ska undvikas och vad som är nödvändigt att känna till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar