7 nov. 2014

Rostad blomkål med citron och koriander


 I Skafferiet laddar vi upp med en inspirationsresa till Köpenhamn och den skånska västkusten. Japp, det blir smörrebröd i Köpenhamn, godaste burgaren hos grabbarna på Garage i Höganäs innan vi avrundar helgen hemma i köket med en ugnsstekt ekologisk kyckling och rostad blomkål.

 


 

 

Rostad blomkål med citron och koriander
1 blomkålshuvud
1 citron, gärna ekologisk
1 knippe koriander
Salt och peppar
Olja

Sätt ugnen på 180 grader.
Skölj och ansa blomkålen, skär den sedan i skivor.
Tvätta citronen noga och skär den i skivor.
Sprid ut blomkålen på en plåt tillsammans med citronen.
Salta och peppra, sprinkla olja över och blanda sedan väl.
Rosta blomkålen ca 15 minuter – om den börjar bli lite bränd gör ingenting, det blir bara gott!
Servera direkt med rejält med nyhackad koriander.


Passar bra till fisk, kyckling och kött - eller med annat grönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar