20 maj 2016

Bondbönor med koriander och citron

- en frisk och pigg grön röra att inleda middagen med!



3 dl kokta bondbönor
3 msk mild olivolja
½ citron, saften
2 msk hackad koriander
Salt och svartpeppar

Pilla bort skalet runt bönorna och lägg dem tillsammans med övriga ingredienser i en mixer och kör till en slät röra. Smaka av med salt och peppar och kanske lite, lite vitlök.

Jag serverar röran på små crostinis, eller varför inte göra en glutenfri variant och lägga den på gurkskivor?

Det fina med bondbönor är att de inte är alls så känsliga för köld som andra bönor. Med bara några fåtal plusgrader i jorden gror de villigt. Och bäst av allt är att de små plantorna lätt klarar en köldknäpp utan att duka under medan till exempel kokbönor och brytbönor lätt skadas i en frostnatt och hämmas i utvecklingen. Sara Bäckmo, Skillnadens Trädgård.
Jag kan inte annat än hålla med

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar