- en frisk och pigg grön röra att inleda middagen med!
3 dl kokta bondbönor
½ citron, saften
2 msk hackad koriander
Salt och svartpeppar
Pilla bort skalet runt bönorna och lägg dem tillsammans med övriga
ingredienser i en mixer och kör till en slät röra. Smaka av med salt och peppar
och kanske lite, lite vitlök.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4vc_wy_pwkxRLB5Nk8Li1slnbYz64vKTRN8rb99XTojT4VM0VWOyEW7Duy6fHdN3F69mR2ImyXnzoitJ-0BHpZOQewgDrsviymj0vKGoGHZitHVJ6GMN-Rwb9hCuQRrbDurjdZnTPHac/s200/Bondb%25C3%25B6nor+p%25C3%25A5+gurka.jpg)
” Det fina med bondbönor är att de inte är alls så känsliga för
köld som andra bönor. Med bara några fåtal plusgrader i jorden gror de villigt.
Och bäst av allt är att de små plantorna lätt klarar en köldknäpp utan att duka
under medan till exempel kokbönor och brytbönor lätt skadas i en frostnatt och
hämmas i utvecklingen.” Sara Bäckmo, Skillnadens
Trädgård.
Jag kan inte annat än hålla med
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar