- en frisk och pigg grön röra att inleda middagen med!
3 dl kokta bondbönor
½ citron, saften
2 msk hackad koriander
Salt och svartpeppar
Pilla bort skalet runt bönorna och lägg dem tillsammans med övriga
ingredienser i en mixer och kör till en slät röra. Smaka av med salt och peppar
och kanske lite, lite vitlök.
Jag serverar röran på små crostinis, eller varför inte göra en glutenfri
variant och lägga den på gurkskivor?
” Det fina med bondbönor är att de inte är alls så känsliga för
köld som andra bönor. Med bara några fåtal plusgrader i jorden gror de villigt.
Och bäst av allt är att de små plantorna lätt klarar en köldknäpp utan att duka
under medan till exempel kokbönor och brytbönor lätt skadas i en frostnatt och
hämmas i utvecklingen.” Sara Bäckmo, Skillnadens
Trädgård.
Jag kan inte annat än hålla med
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar