26 nov. 2018

Fylld lövbiff med grillad paprika och färskost, 4 port



600 gr lövbiff
Grillad paprika på burk
4 msk färskost, gärna med vitlök
Salt och peppar
Tandpetare
1 dl rött vin
1 msk kalvfond
½ dl vatten
Salt och peppar
Smör
Rapsolja

Sätt ugnen på 190 grader.
Lägg ut biffarna på en skärbräda.
Bred på färskosten, lägg på en ¼ grillad paprika. Salta och peppra.
Rulla ihop biffarna och ”sy ihop” dem en tandpetare.
Lägg en rejäl klick smör i en stor stekpanna tillsammans med ett par msk olja.
Bryn rullarna runt om och lägg över i en ugnsfast form.
Ställ in i ugnen 7-10 min.
Häll vin, fond och vatten i stekpannan.
Vispa runt ordentligt och låt vätskan koka ihop några minuter till en sås.
Sila av såsen och slå den sedan över de färdiga rullarna.
Servera med oliver, gurksallad, grönsallad och klyftpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar