14 feb. 2019

Afternoon Tea - Brownies av svarta bönor, glutenfria!


Fotograf: Malin Mörner Stylist: Marianne Wikner

1 brk svarta bönor
3 stora ägg
3 msk rapsolja
1 tsk vaniljpulver
30 gr cacao
120 gr strösocker
172 tsk bakpulver
60 gr mörk choklad, grovhackad
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj bönorna och låt dem rinna av ordentligt.
Lägg dem i mixer och kör till en grov massa.
Tillsätt ägg, rapsolja och vaniljpulver, mixa igen.
Blanda cacao, socker, salt och bakpulver i en egen bunke, vänd ner i bönmixen.
Tillsätt den grovhackade chokladen.
Smörj en form, ca 20x20 cm, och klä den sedan med bakplåtspapper.
Häll i smeten och baka 30-40 min. Kanterna på kakan ska vara fasta, men mitten ska fortfarande vara lite rörlig. Låt svalna och skär sedan i bitar. Ät som den är eller tillsammans med en klick grädde och lite bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar