Fotograf: Malin Mörner Stylist: Marianne Wikner |
1 brk svarta bönor
3 stora ägg
3 msk rapsolja
1 tsk vaniljpulver
30 gr cacao
120 gr strösocker
172 tsk bakpulver
60 gr mörk choklad, grovhackad
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj bönorna och låt dem rinna av ordentligt.
Lägg dem i mixer och kör till en grov massa.
Tillsätt ägg, rapsolja och vaniljpulver, mixa
igen.
Blanda cacao, socker, salt och bakpulver i en
egen bunke, vänd ner i bönmixen.
Tillsätt den grovhackade chokladen.
Smörj en form, ca 20x20 cm, och klä den sedan
med bakplåtspapper.
Häll i smeten och baka 30-40 min. Kanterna på
kakan ska vara fasta, men mitten ska fortfarande vara lite rörlig. Låt svalna
och skär sedan i bitar. Ät som den är eller tillsammans med en klick grädde och
lite bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar