26 mars 2023

Allt du behöver för att kunna sätta ihop en härlig buffé och bjuda på fest.

Jag har botaniserat lite bland vårens nya böcker och hittade den perfekta kombon för vårens och sommarens alla festligheter. Av Tareq Taylor får du lite ny grillkunskap och smarta tips, Ylva Bergqvist bjuder på en massa sallader med smak, Martin Johanssons bröd är enkla och i Helena Lyths bok finns en massa inspiration och kreativa projekt. Med andra ord, - här har du allt du behöver för att kunna sätta
ihop en härlig buffé och bjuda på fest.
Smaklig läsning!


Grilla, Tareq Taylor
Tareq Taylor är tillbaka med en omfångsrik grillbibel där han grillar allt till sommarens middagar: nöt-, fläsk- och lammkött, kyckling och anka, fisk och skaldjur och såklart en massa grönsaker. Till och med efterrätten lägger han på grillen. Recepten spänner från det enklaste enkla till helgrillat lamm – för den som tänker ställa till med fest för många. Även tillbehör i form av såser, röror och sallader ingår.

Sallader med smak, Ylva Bergqvist
En välgjord sallad är den perfekta måltiden. Smakrik och mättande. Näringsrik och stärkande.
Men hur skapar man den där riktigt goda salladen, den som inte bara ger vitaminer och fibrer utan också är en underbar blandning av smak, konsistens, krispighet och fräschör?
Sallader har sin egen anatomi med olika byggstenar. Hur ska man tänka när man sätter samman dem? Och vilken dressing blir kronan på verket?
I Ylva Bergqvists matlagning finns smaker från hela världen och hon är en mästare på att få enkla rätter att nå nya höjder.Baka bröd, enkla recept för stora och små, Martin Johansson
Här får du recept på 25 bröd, bröd som alla kan baka! Boken vänder sig till dig som kanske inte tidigare bakat dina egna bröd – antingen för att du tänkt att det är krångligt och stökigt, eller för att du helt enkelt är ett barn och inte haft tillåtelse att sätta på ugnen tidigare. Eller så har du kanske känt att tiden inte räcker till för recepten i klassiska bakböcker?

Vardagsvackert och festfyrverkeri, Kreativitet och smaker för hela året, Helena Lyth
En inspirationsbok för hela året med finurliga gör-det-själv-projekt och goda, enkla recept. Kreatören och inspiratören Helena Lyth har här samlat sina favoriter för att fira både högtider och årstider. Boken inleds, precis som kalenderåret, med vår stora pizzahögtid – nyårsdagen. Vägen går sedan över påsk och jul via vackra tisdagsdukningar till fredagsmys och året fylls med både fest och pyssel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar