18 okt. 2021
Citroncheesecake i glas
300 gr mascarpone
2 msk lemon curd
1 citron, rivet skal
1 dl vispgrädde
1 dl florsocker
8 msk krossade kakor t.ex drömmar
Bär till dekoration
Vispa grädde med lemon curd, citronskal och mascarpone tills det blir fluffigt.
Sikta i florsockret och blanda väl.
Lägg krossade kakor i botten på 8 glas.
Spritsa eller klicka i ostsmeten.
Strö över lite mer smulor och dekorera med bär.
Ställt kallt fram till servering, minst 1 timme.
13 okt. 2021
Tinas Samosas med kyckling, ca 20 st
12 okt. 2021
Ambassadörens Körsbärspaj
11 okt. 2021
Pasta på Italienska, Sara Berg
Man kan tycka att italienarna har
en tjurskallig inställning till pasta. De skulle aldrig laga en carbonara på
färskpasta eller hälla parmesan på skaldjur. Men det handlar inte om att de
vill vara besvärliga, utan om att de redan ägnat generationer åt att prova sig
fram till de bästa recepten och de mest användbara teknikerna.
Den här boken handlar om pasta.
Riktig, italiensk pasta. Om gnocchi lagad av en helgalen kock i Milano, om
hemligheten bakom en äkta ragù bolognese och om den genovesiska trofien, som
nästan ingen längre vet hur man tillverkar för hand
Kakfatet, Petrus Jakobsson
Klassisk hemmabakning när den är som bäst, som en uppgraderad Sju sorters kakor eller kanske snarare Petrus blandband av favoritkakor. Petrus Bageri anses av många vara Sveriges bästa bageri. Varje dag ringlar långa köer som vill köpa bröd, brödkakor och inte minst småkakor.
Förutom recept på klassiska kakor som syltkakor, kolasnittar, mjuk pepparkaka
och toscakaka – alla i Petrus versioner – finns här även modernare varianter
som salted chocolate rye cookie, Maryland cookies, salta kex till ost och
marmelad och som bonus fantastiska brödkakor som tekakor, hålkaka och rågkaka.
Hej! Det var ett tag sen sist :)
Under hela pandemin har jag fortsatt leverera recept till Mariefredstidningen har orken inte funnits att uppdatera här på bloggen. Men nu har tidningen fått ett ansiktslyft och jag har fått inspiration till att inspirera andra igen. För det hoppas jag att du blir.
Trots att det blev en riktig rivstart när restriktionerna släppte börjar vi nu hitta tillbaka till rutinerna i det ”nya normala”. En sak som jag längtat riktigt mycket efter att få plocka en korg full med svamp, ställa den på trappan och sedan sjunka ner i en ny kokbok medan resten av familjen rensar svamp och lagar middag. Det är inte så tokigt med höst ändå.