Aromatiska kryddor och långkok lämpar sig synnerligen väl tillsammans liksom curry och äpple. Våra grönsaksfyllda piroger gräddades gyllene och spred en härlig doft i Skafferiet i söndags. Smaklig spis!
Grönsaksfylld pirog
Smördeg
Kikärtor
Potatis, tärnad
Äpple, rivet
Röd lök, hackad
Russin
1-2 msk gul curry
Salt
Blanda ärtor, potatis, lök, rivet äpple och russin i en skål.
Smaka av med curry och salt.
Skär smördegen till fyrkanter. Lägg fyllning i mitten och vik sedan ihop dem på diagonalen.
Förslut paketen genom att trycke med en gaffel så att de verkligen limmas ihop.
Pensla pirogerna med ett uppvispat ägg och grädda dem sedan i ugnen på 200 grader i ca 13 min, eller tills de fått vacker färg.
Servera genast efter tillagning med ris eller en god sallad.
Smördeg
Kikärtor
Potatis, tärnad
Äpple, rivet
Röd lök, hackad
Russin
1-2 msk gul curry
Salt
Blanda ärtor, potatis, lök, rivet äpple och russin i en skål.
Smaka av med curry och salt.
Skär smördegen till fyrkanter. Lägg fyllning i mitten och vik sedan ihop dem på diagonalen.
Förslut paketen genom att trycke med en gaffel så att de verkligen limmas ihop.
Pensla pirogerna med ett uppvispat ägg och grädda dem sedan i ugnen på 200 grader i ca 13 min, eller tills de fått vacker färg.
Servera genast efter tillagning med ris eller en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar